SONY DSC

De onderstaande workshops voor particuliere groepen, bedrijven, vocale groepen of klassen in het primair- en voortgezet onderwijs worden gehouden op locatie of in onze studio, afhankelijk van de groepsgrootte. Kosten zijn opvraagbaar per mail.

1. Zang workshops

Deze worden op locatie gegeven aan zanggroepen met alle stijlen. Maar ook voor bedrijven, selectieve gezelschappen en verenigingen die graag een keer lekker willen zingen! Inhoud van de workshops kan op basis van maatwerk en specifieke vragen of op basis van ons eigen aanbod. Voor meer informatie vul het onderstaande contactformulier in.

2. Singer/Songwriter workshops

– Losse workshop “Songwriting”:

Tijdens de workshop maken de cursisten kennis met de grondbeginselen van het songwritervak. Ze gaan in groepjes een eigen songtekst schrijven, aan de hand van een professionele singer/songwriter, welke in de afgelopen jaren meerdere malen prijzen heeft gewonnen met zijn eigen songs in vooraanstaande songwriting wedstrijden in de UK en de VS!
Aan de hand van luistervoorbeelden van oude en huidige pophits, wordt de basis theorie behandeld van het songwritervak. Waarna de cursisten zelf in groepen aan de slag gaan met het schrijven van hun eigen songtekst! Uiteindelijk wordt het geheel aan elkaar gepresenteerd en krijgt elke groep feedback ten aanzien van de geschreven tekst en wordt er door de workshopleider al improviserend een idee aangedragen voor een melodielijn op akkoorden.

Aan bod komt onder andere: Wat maakt een song populair? Waar ga je over schrijven en hoe pak je dat aan? Welke hulpmiddelen zijn er voor het schrijven van een song? Wat voor rijmsoorten kun je gebruiken?

– Losse workshop “Componeer muziek onder je tekst”:

Als eventueel vervolg op de workshop songwriting, leren de cursisten in deze workshop hoe je een melodielijn aan je songtekst kunt toevoegen. Hier wordt geëxperimenteerd met verschillende muziekstijlen. Dit kan aan de hand van aanwezige instrumentaria op de school zelf, of op basis van audiobestanden welke door de workshopleider worden aangeleverd (eventueel al voorafgaand aan de workshop).

– Complete workshop singer/songwriter (beginner en/of gevorderd):

Deze workshops bestaan uit 10 bijeenkomsten waarin de grondbeginselen van het songwritervak aan bod komen. Je schrijft in deze reeks bijeenkomsten je eigen song, aan de hand van je eigen instrument (gitaar of piano). Enige voorwaarde is dat je al ervaring hebt met het bespelen van een akkoordinstrument (piano en/of gitaar). Aan bod komen oa; liedstructuur, het bedenken van een melodielijn, het schrijven van een tekst, het verzinnen van een ritme en bedenken van de akkoorden voor de song. Voor gevorderde songwriters is er een workshop van 10 bijeenkomsten, waarin dieper op de materie van het songwritervak wordt ingegaan. Heb je interesse en/of wil je meer weten? Vul het onderstaande contactformulier in.

3. Bandcoaching

Zangstudio ROBB is tevens te benaderen voor bandcoaching van bands, alle lichte muziekstijlen zijn welkom. Aandacht voor bandpresentatie, het ontwikkelen van samenspel, afstellen van de totale bandsound en individuele coaching, zijn enkele aspecten waar aan gewerkt kan worden. Vragen? Vul het onderstaande contactformulier in.

4. Muziek workshops voor peuters

Zangstudio ROBB verzorgd ook muzikale workshops in het peuteronderwijs. Aan de hand van eigen composities en lesvormen leren peuters kennis maken met muziek en muziekinstrumenten. Op dit moment verzorgd Zangstudio ROBB vaste muziekworkshops bij Pebbels in Breda en op projectbasis in diverse jeugdcentra en kinderopvang. Meer informatie? Klik dan hier!

Heb je een vraag over een workshop? Mail ons via het onderstaande contactformulier.

  • Door het invullen en versturen van dit contactformulier verklaar je akkoord te zijn met het verwerken van deze gegevens door Zangstudio ROBB, zoals beschreven in onze privacy verklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

This post is also available in English