Nieuwe fase in corona tijdperk zangstudio ROBB

Komende periode gaan we een nieuwe fase in bij Zangstudio ROBB in het corona tijdperk. Afgelopen 2,5 maand zijn de zanglessen bij ons online gegaan en vrijwel alle cursisten zijn hier goed over te spreken. Zangstudio ROBB heeft al sinds 2014 ervaring in het geven van online zanglessen wereldwijd, maar voor cursisten die normaliter naar de zangstudio zouden komen, was het even wennen. Dat veranderde al snel tijdens hun eerste online les! Vele zagen er ook de voordelen van; zingen vanuit een vertrouwde omgeving en geen reistijd, maar ook een stuk ontspanning wat door kon gaan tijdens deze pandemie.

Nu in Nederland de maatregelen worden versoepeld, hebben we besloten om vanaf 4 juni weer fysieke lessen aan te bieden. Voor wie online lessen wil blijven volgen kan dat ook nog steeds. Dit doen er ook een aantal. Maar fysieke lessen zijn weer mogelijk. Mits je geen gezondheidsklachten hebt en je houd aan de algemene regels die de overheid stelt tijdens deze pandemie.

Wat hebben we zelf aangepast in de wachtruimte en studio:

  • Luchtreiniger en -bevochtiger geplaatst en een plexiglas scherm in de studio.
  • Aangegeven waar de cursisten kunnen staan tijdens de fysieke les.
  • Bij binnenkomst in de wachtruimte zal Rob de cursist via een intercom binnen “roepen”.
  • Na de les verlaat de cursist via de tweede buitendeur van de studio, zodat cursisten elkaar niet kruisen.
  • Er wordt zoveel mogelijk met open deur gezongen i.v.m. ventilatie.
  • De wachtruimte, studio, deurknoppen etc. worden dagelijks meerdere malen gereinigd.
  • Cursisten dienen hun handen te reinigen met reinigingstechnologie bij binnenkomst in de wachtruimte.

Zangstudio ROBB volgt de richtlijnen die de overheid i.s.m. de RIVM voorschrijft. Daarnaast volgen we de richtlijnen binnen ons vakgebied, via de Nederlandse Vereniging voor Zangpedagogen.