Vocal tip, Vocal tip december 2017, Zangstudio ROBB

Vocal tip december 2017 van Zangstudio ROBB

Vanaf december 2017 gaat zangdocent / zangcoach Rob van den Biggelaar, eigenaar van Zangstudio ROBB, iedere maand een vocal tip geven. In de vocal tip december 2017, gaat het over volume en toonhoogte tijdens het zingen.

  • Volume is de luidheid waar mee gezongen wordt.
  • Toonhoogte is de hoogte van een toon, die afhankelijk is van de snelheid van de trillingen die het geluid van de desbetreffende toon voortbrengt.

Hebben volume en toonhoogte een directe relatie? De tip van december 2017 van Zangstudio ROBB is: Weet dat je niet luider hoeft te zingen om de toonhoogte te halen. Wil je hierover meer weten? Klik hier voor meer info of neem contact op via: info@zangstudiorobb.nl.

Rob van den Biggelaar is een bevoegd zangdocent (Bmus hons zang) en eigenaar van Zangstudio ROBB. Daarnaast is hij tekstschrijver en componist bij ROBB’s Art of Music. Rob is lid en voormalig bestuurslid van de NVZ. Naast zijn werkzaamheden als zangdocent is hij werkzaam als muziek docent (Bmus) in het voortgezet onderwijs. Rob heeft ruim 25 jaar ervaring als zanger en gitarist in verschillende band bezettingen in diverse stijlen. Als zangdocent heeft hij een brede kennis van hedendaagse zangmethodes (CVT, EVTS, Pahn, TVS, etc). Deze kennis onderhoud hij intensief middels masterclasses en cursussen. In zijn zangpraktijk gebruikt hij datgene uit de zangmethodes, wat het best past bij de cursist en zijn / haar doelstellingen of wensen. Op deze manier is er voor iedere cursist een passende werkwijze. Want naar zijn mening is er niet 1 zangmethode die bij iedereen past. We zijn als zanger/zangeres en als mens allemaal anders, ook qua leerstijl. Zangstudio ROBB biedt zanglessen aan van beginnende tot vergevorderde zangers/zangeressen en professionals van jong tot oud. Hierin staat het volgende centraal: Kwaliteit, persoonlijk, doelgericht, flexibel, intensief, ontwikkeling eigen stemgeluid.