Zingen met distortion bij Zangstudio ROBB

In deze blog aandacht voor het zingen met distortion. In de onderstaande video wordt een fragment getoond uit een zangles bij Zangstudio ROBB waarin gewerkt wordt aan het zingen met distortion. Er wordt aan een zinsfrase gewerkt waarbij de cursist graag het begin van de frase met distortion wil zingen om vervolgens over te gaan in een hoge cleane belt. Belangrijke stappen voor het leren zingen met distortion of andere vocale effecten zijn:

  • Zing de frase eerst clean en open op de gewenste toonhoogte voordat je het effect wilt aanleren (Dit is een belangrijke voorwaarde!).
  • Zing niet roepend!
  • Leer de distortion techniek aan (Echter dit mag nooit pijn doen of een hoestbui uitlokken).
  • Zing de frase uit de song met distortion op de gewenste toonhoogte.

Wil je meer weten over het zingen met distortion of andere zangeffecten? Klik hier voor meer info of neem contact op via: info@zangstudiorobb.nl.

Rob van den Biggelaar is een bevoegd zangdocent (Bmus hons zang) en eigenaar van Zangstudio ROBB. Daarnaast is hij tekstschrijver en componist bij ROBB’s Art of Music. Rob is lid en voormalig bestuurslid van de NVZ. Naast zijn werkzaamheden als zangdocent is hij werkzaam als muziek docent (Bmus) in het voortgezet onderwijs. Rob heeft ruim 25 jaar ervaring als zanger en gitarist in verschillende band bezettingen in diverse stijlen. Als zangdocent heeft hij een brede kennis van hedendaagse zangmethodes (CVT, EVTS, Pahn, TVS, etc). Deze kennis onderhoud hij intensief middels masterclasses en cursussen. In zijn zangpraktijk gebruikt hij datgene uit de zangmethodes, wat het best past bij de cursist en zijn / haar doelstellingen of wensen. Op deze manier is er voor iedere cursist een passende werkwijze. Want naar zijn mening is er niet 1 zangmethode die bij iedereen past. We zijn als zanger/zangeres en als mens allemaal anders, ook qua leerstijl. Zangstudio ROBB biedt zanglessen aan van beginnende tot vergevorderde zangers/zangeressen en professionals van jong tot oud. Hierin staat het volgende centraal: Kwaliteit, persoonlijk, doelgericht, flexibel, intensief, ontwikkeling eigen stemgeluid.

This post is also available in English